Bansigom Donja keu Aceh

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1430 H

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1430 H
Rate this post
Peringatan Dua (II) Tahun WAA di Denmark. WAA  didirikan pada 17 November 2009 [Foto Suhadi Yahya/Waa].

WAA News – Jumat 27/09/2009

PRESS RELEASE –World Achehnese Assosiation Headquater Denmark dan seluruh jajaran perwakilan WAA seluruh dunia, mengucapkan selamat Hari Raya Aidil Adha 1430 H ”Minal aizin walfaizin, mohon maaf lahir dan bathin” kepada seluruh kaum mukmin khususnya rakyat Aceh di manapun berada dan ummat islam diseluruh dunia.

Hari Raya Aidil Adha merupakan satu pelajaran berharga yang telah di wariskan oleh Kesalehan Nabi Ibrahim, ketaatan Nabi Ismail dan ke iklasan siti Hajar serta keberkatan Nabi Muhammad SAW.

Pada hari yang mulia ini , marilah sama-sama kita menghargai pengorbanan bansa Aceh yang telah di lakukan selama ini, sehingga kita sebagai penerus generasi bansa tidak melakukan upaya yang sia-sia dalam membina kemajuan Aceh.

Ukhwah dan persaudaraan sesame bansa Aceh perlu kita tingkatkan terus, sehingga cita-cita kita akan terlaksana dengan sempurna.

Wassalam,
Fjerritslev, Denmark
Jumat 27 November 2009

Tarmizi Age/Mukarram
World Achehnese Association
Ban sigom donja keu Aceh!

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1430 H
Rate this post
0

Comments to Selamat Hari Raya Aidil Adha 1430 H

Loading Facebook Comments ...
  • ya minal aizin walfaizin…insyaAllah mantoeng na yg tem ikoet jejak-jejak njang lagee njan..mudah-mudahan ukeu beu luebeh jroeh lom
    seumikee keu bangsa hana abeh-abeh walau bangsa njan pih ka merdeka..tetap payah seumikee cit dalam bideung kecurangan dan laen-laen seubagoe jih.WAA beujuet kue saboeh contoh organisasi yang kukuh dalam berjuang demi keadilan.

    Wasslam
    polis Atjeh Denmark

    polis Atjeh Denmark 27. November 2009 17.20 Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...