Bansigom Donja keu Aceh

Seudeh Hate Wali Rasa

Seudeh Hate Wali Rasa
Rate this post
Irwan (Tapol Atjeh)[Foto/Dok/Pribadi].

WAA News – Seni 01/11/2010
Seudeh Hate Wali Rasa
Peunuléh: Irwan (Tapol Atjeh)

Seudeh Hate Wali Rasa

Bangsa Atjeh jiwa raga lon
Jinoe bumuphom masa lam donja
Masa renta fitnah buet kawom
Nibak ujong thon umu mantong na

Sudih that hate hana pakriban
Lon tuan rasa ku naseb gata
Derita panjang ujong umu lon
Hai bandum kaum bijeh karunia

Selama udep ulon bri payong
Keu urueng muphom namun culaka
Ilumee yang na peukeuh mu untong
Geot that phet rasa balas ilanya

Keon untuk pudjroh ngat djeut ta kenang
Muploh thon pike harap karonja
Peu keuh syuhada merasa tenang
Peasan njan ban ateuh rhueng donja.

Irwan adalah Tapol Atjeh jang manteng lam penjara di Indonesia

Seudeh Hate Wali Rasa
Rate this post
0

Comments to Seudeh Hate Wali Rasa

Loading Facebook Comments ...
 • SALUEM…..!

  Assalamu’alaiku wrwb.
  Segala puji hanya kpd Allah Yang Maha Kuasa atas segala yang bisa kami lakukan pada tulisan ataupun media ini. Bertujuan untuk memberikan informasi yang benar adanya dan menggugah cara pandang masyarakat Atjeh khususnya atas segala kejanggalan-kejanggalan yg terjadi selama ini yang berakibat kepada lambatnya perkembangan baik di bidang SDM maupun pemamfa’atan SDA yang ada, yang hanya bisa di rasakan oleh segelintir orang pada kepentingan pribadi. Semua itu akan berpengaruh kepada krisis sosial dalam masyarakat.
  Hal demikianlah yang sangat kita sayangkan, karena tidak akan menghasilkan kehidupan yang harmonis satu sama lainnya. Sampai kapan itu harus kita tanggung, sedangkan yang berbuat hanya segelinti orang yang tidak mempunyai rasa memiliki kepada sesama.
  Oleh karena itu saya pribadi dengan serba kekurangan saya, akan menitahkan tulisan-tulisan yang berguna untuk bahan kajian bersama dan menggugah sebuah cara berpikir yang lebih berkembang semata-mata bukan untuk kepentingan pribadi. Hal ini mutlak saya lakukan karena rasa sayangku kepada tanah SERAMBI MEKKAH, tanah tempat lahirnya para Aulia, tanah tempat pencetus Aqidah Nusantara, tanah yang patut kita banggakan dengan banyak prajurit dan pahlawan berjiwa satria juga tanah yang mempolopori keutuhan Nusantara.
  Semua itu perlu kita ingat supaya kita mengetahui siapa diri kita sebenarnya dan bagaimana kita selaku generasi menimbulkan cara untuk menghargai jasa-jasa pahlawan kita yang dengan ikhlas telah berbuat, berkarya, memberi, bahkan nyawanya pun telah mereka ikhlaskan demi tepatnya kita ber aqidah sebagai generasi, tercipta sebuah bangsa yang bermartabat serta punya harga diri dalam kita bermasyarakat dengan berbagai peradaban yang terus berlanjut.
  Demikianlah opini saya selaku penulis dalam memberi gambaran cara berpikir yang lebih efektif kita selaku generasi, anak bangsa yang menghargai jasa pahlawannya dan anak bangsa yang mengerti di tanah yang mana ia di lahirkan.
  Semoga tulisan saya bermamfa’at dan mohon koreksi atau masukan yang brguna untuk lebih baik dan berkembang demi kepentinga dan kemajuan kita bersama dalam sebuah karya selaku sesama anak bangsa.
  SEUMANGAT HAI BANSA LON.
  TEURIMONG GUNASEH NGON SALUEM YANG MEUSYEN…!

  Irwan 1. November 2010 14.00 Reply
 • aceh hanya bisa diwujudkan dengan pemerintahan sendiri-self goverment.bukan hanya tiori.

  wujudkan self goverment di aceh jangan hanya tiori 3. November 2010 15.35 Reply
 • assalamualaikum
  hai bansa lon njang tuengoeh muelindong dalam penjara.,,
  Kamoe muelakee beu Allah tuelong beugeulindong ateuh segala bahaya.,,

  suhadi 9. November 2010 20.25 Reply
 • kon lon peugah kon lon ungki,katroh bak asee meukuet2 teuma,tuwoe keurakan tuwoe keu nanggroe…ka lam jaroe nanggroe di donya…sayang lon kalon jaln di nangroe,tan soe pakoe di aneuk bangsa…

  arie 2. January 2011 15.59 Reply
 • “Yoh di laot ka sapeu pakat,’oh troh u darat ka laen geunira,watee berjuang publoe lampoih jrat,ngon yum boeh langsat ta bloe seunjata,bak ureung gampong ka ta peu adat,tiep buleen meuhat ta choek beulanja,’oh ka meu teumee pateu bueleukat,tuhoe keu rakyat nyang brie bue gata,watee ka meu hoe jalan ka meupat,ureung jak intat tiek lam paya,’oh no keuh dielee haba loen surah, neu choek keu ubat beu jeut keu peunawa”,( kuta radja, 16 feb 2011 ) ttd : pangjuroeng.

  Sabri Ichsan 14. February 2011 22.23 Reply
 • ASSALAMU’ALAIKUM WBR.
  saleuem meuchen keu ban-mandum syedara nyang na ban si gom donya…nanggroe aceh jinoe ka dame, rame dum bangsa meu suka cita, seumoga teuma bekle na deurita….aceh beu maju, ureueng beu caroeng, mangat bek di teugoen le seusama wangsa….lon tuan jinoe na keuh di langsa, ingin meu haba keu bandum syedara….do’a beu rayek nibak wangsa nyang na di luwa, bek geu meu dawa lam peumerintah dibawah jakarta….mungken nyoe haba yg ulon peu nyata, nibak suara WAA di luwa…..hawa nyoe hate meujak u luwa, mangat bek paneuek ileume lam dada……

  muksalmina 15. February 2011 23.15 Reply
 • meu’ah bacut lon peu sampoe, na keuh dilon sidroe aneuk wangsa yg ji timbak bak tgl 23 buleuen 11 thn 1999 di geuceu meunara, aktifis PEMRAKA, SIRA dan lon juga kordinator kesehatan wate sira rakan hana soe pakoe makna yg lon rasa. meunyoe na teu ingat le syedara ban si gom donya….pat ta mita keu adilan lon nyoe..???? Do’a lon seumoga aceh beu maju. bek le keunoeng peungeut uleh wangsa droe keudroe….sep that ka ta rasa. aneuek yatim, inoeng janda, korban tembak dg cacat si umu masa….hana makna, hana arti…hana pat ta cok keunira. yg na jinoe meunyoe ta kaloen, yg peugah droe ureueng peurjuangan, ka laloe ngoen pruet droe maseng2.

  muksalmina 15. February 2011 23.27 Reply
 • Sembilau birah peuneprah plik U,
  semblau rindu k’Ubat cintaa,
  hate lon resah bimbang dan ragu,
  hawa ta sawe gata syedara.

  Meh pawoen permata Intan,
  meh pandan meuduri2,
  walau pun jauh tak klhatan,
  gaseh ngen sayang sabe lam hatee.

  Salam lon lambong sanjong sileepah,
  gata yg cedah rakat si Hate,
  bah pih han tom deh han tom ta langkah,
  yag penteng Kwan ingat lam hate.

  Thanks,,,,,,syedara atjeh,,,,?

  fuady adie 30. November 2011 07.27 Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...