Bansigom Donja keu Aceh

Warga Aceh Kanada Menyambut Tahun Baru Islam 1431 H

Warga Aceh Kanada Menyambut Tahun Baru Islam 1431 H
Rate this post
Warga Aceh Kanada Menyambut Tahun Baru Islam 1431 H [Foto M.Nur Pdd/Waa].

WAA News – Sabtu 19/12/2009

KANADA – Dalam menyambut 1 muharam yakni tahun baru islam 1431 yang jatuh pada hari kamis malam jum at, Bangsa Aceh di Kanada yang tergabung dalam Achehnese Canadian Community dan World Achehnese Association (WAA) melakukan aktivitas dengan membaca surat Yasin secara berjamaah seperti biasa lazimnya.

Tgk Bakri Isa menjadi pemimpin doa di meunasah Aceh Vancouver BC dan kemudian di akhiri dengan acara khanduri atau makan bersama.

Ramai yang memandang acara meunyambut tahun baru Islam ini persisis seperti mana biasanya di kampung halaman, dan akan menjadi pelajaran kepada anak anak kita  sehingga mereka memahami dan mengenal budaya Islam yang tentunya memiliki perbedaan yang sangat jauh dengan budaya barat, demikian tulis M.Nur Pdd salah seorang aktivis WAA Kanada kepada waa-aceh.org [Tarmizi aGE/Waa].

Warga Aceh Kanada Menyambut Tahun Baru Islam 1431 H
Rate this post
0

Comments to Warga Aceh Kanada Menyambut Tahun Baru Islam 1431 H

Loading Facebook Comments ...
 • salam Aneuk Nanggroe diKanada….
  rhuei bule kudoek teuh wate tadeunge haba ureung droeneh dilua nanggroe…adak jeut sit lam minet beuka keunan….bek sagai2 tuwe neupeutreun keneubah endatu keu aneuk miet cut2….mangat jituoh pue yg ka geupubuet le ureung dile…

  Hamdan Sawang….

  hamdan 12. January 2010 04.52 Reply
 • kiban cara beujeut taajak keunan

  Samsul 18. January 2010 10.59 Reply
 • beuna pasport, dan visa tentee jieh tgk, dan mungken surat undangan,jeut neu ci kontak rakan2 di kanada untuknyan, atawa neu kirem email bak acehwaa@gmail.com jeut geubantu fwd keu rakan2 di Kanada

  Oll 21. January 2010 06.30 Reply
 • saleum keu mandum syedara lon di rantau, smoga lam lindungan Allah Swt. amin..

  mulyadi abdul Muthalib 10. April 2010 07.11 Reply
 • Assalamualaikom, Peu haba lawetnyao Teungku di nanggroe Canada , nyo apa banda Di Malaysia , Peng hana , inong pih tan , kiban cara nyo ulon meujak u Canada ? Peu na cara hai teungku ?. Captain Ridwan Malik, Malaysia, neu tulong balah mangat ateu beu teunang.

  Ridwan Malik 16. October 2011 09.33 Reply
 • salem kemandum chedara

  agusmoulana 12. November 2013 23.00 Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...